• Over ons
  • Kennel

 

Wij, Leen en Ellen Zwarteveld zijn al bijna 30 jaar besmet met het Goldenvirus.
We wisten al heel vroeg dat we een hond wilden, dat we voor een Golden Retriever kozen, was te “wijten” dat een mijn lerares Engels, die een uit Engeland geïmporteerde Golden retriever had. Die vond ik zo lief, dat daar de basis werd gelegd voor onze Goldenliefde. Toen Leen en ik getrouwd waren, zijn we op een Hondententoonstelling in Ahoy gaan kijken bij dit ras. Want die was toentertijd nog niet zo bekend. Wij zijn toen lid geworden van de rasvereniging GRCN (Golden Retriever Club Nederland). In afwachting wanneer er tijd en ruimte was voor een hond. Toen was er een wachttijd voor een pup nog van ½- 1 jaar. De zogenaamde Puppylijst. Omdat we al een tijd lid waren van de GRCN kregen we de eerstvolgende puppylijst toegezonden (we spreken duidelijk over de pre-internet tijd) eind 1987
Uiteindelijk hebben we reu uit Friesland gehaald, het begin van onze Golden kameraadschap
Voor het vervolg, zie hoofdstuk Kennel

 

 

 

 

KENNEL VAN DE VIJF AKKERS

IKE SALLY TURNER TINA

 

 

sinds 1996

Onze eerste golden retriever was REX FAN IT WAD (Rex) geboren 12 december 1987, gefokt door de fam. Stielstra uit Holwerd groeide op samen met onze zoon Johan. Rex was de ideale gezinshond, we volgden met hem Golden Basis Opleiding. Vervolgende werden we besmet met het “jacht virus” en gingen we met Rex jachthondentraining met volgen, dat beviel ons zo goed dat in 1993 naar een hond uit een werklijn gingen zoeken. Van Rex bleven we genieten, vooral om zijn gouden karakter. Na vele jaren moesten we echter afscheid van hem nemen, onze “Nestor” overleed op de mooie leeftijd van bijna 14 jaar, namelijk eind augustus 2001.

Onze tweede golden retriever werd DUCHESS CAYA VAN DE HOELYER HOEKE (Caya) geboren 17 september 1993 gefokt door Jeanne Franke uit Vlaardingen. Om de passievolle hond in toom te houden volgden we eerst een GG1 opleiding. Vervolgens volgde we met Caya bij de KNJV de jachtopleiding. Dat resulteerde in vele GRCN en KNJV C en B diploma’s. Vooral tijdens de praktijkjacht was Caya een ideale apporteur, geen wild ging verloren, echter ze werd zo zelfstandig dat ze het dirigeren niet wilde leren, dus een A hebben we met haar nooit gehaald. Samen met Bachelor Boy gaf Caya ons ook nog een nestje, drie reutjes en twee teefjes, waarvan we één teefje aanhielden; DUCA BORN TO BE WILD VAN DE VIJF AKKERS (Whinney) maar vanwege een minder gunstige ED uitslag besloten we niet meer met Caya te fokken en vonden een goed tehuis voor Whinney in Ede. Caya werd 14 jaar en 3 maanden, ze overleed begin december 2007

De volgende golden retriever: ABELE ANINA VAN DE BREE VAERT 5 juni 1998 -11 mei 2009. Gefokt door Ankie Maessen in Schipluiden. Ook zij behaalde diverse C en B diploma’s. Zij werd uiteindelijk de moeder van onze kennel. Nina gaf ons vier nesten, de eerste twee met Tanahill’s Brilliant Balou. Waarvan we uit het eerste nest een teefje en een reu aanhielden: DANISH FREJA GITTE V/D VIJF AKKERS (Gitte) en DANISH SVEN V/D VIJF AKKERS (Sven) die bij Conny en Christa woont in Zoetermeer. Haar derde nest was met Magnum Force, en haar laatste en mooiste nest was met Chairozan’s Mercury Boy. Sinds januari 2006 deed Nina “therapeutisch” werk bij een heel lief echtpaar waar ze veel van elkaar genoten. begin mei 2009 werd een zeer agressieve vorm van botkanker in haar voorbeen geconstateerd, die alleen via een amputatie verholpen zou kunnen worden, dat wilden de dieren arts en de fa. van Dalen Nina niet aandoen. Na een weekend van " het bekijken", en eenieder zag dat Nina snel veel pijn kreeg en de trap nauwelijks meer op kon, is op 11 mei 2009 besloten om Nina in te laten slapen. Ze is bijna 11 jaar geworden

DANISH FREJA GITTE VAN DE VIJF AKKERS (Gitte) geboren 18 augustus 2000 eigen fok. Behaalde diverse C diploma’s en in Denemarken de Brugsprôve en behaalde daar de tweede prijs in de beginnersklasse. Samen met Clockburn Cloneen kreeg Gitte twee nestjes, de eerste pup, IDEAL MATCH INDIRA VAN DE VIJF AKKERS (Indy) bleef bij ons, helaas bleek dat er na een dekking, versteende pups in de baarmoeder bleven zitten. Uiteindelijk ging alles ontsteken en moest de baarmoeder eruit. Dit maakte verder fokken onmogelijk en haar mand staat nu in Limburg. Van het tweede nest gingen de twee honden allebei naar jagers die zeer tevreden zijn over de resultaten van hun hond. Het derde nest jaar kreeg Gitte samen met onze eigen reu Jones, een succesvolle combinatie, twee reutjes en twee teefjes, met alle honden wordt in meer of mindere mate gewerkt. Wij hebben hiervan een teefje (Gigi) aangehouden. Gitte ging met pensioen, na 4 kleine nesten kwamen er geen nesten meer van haar. we hopen dat zij haar passie aan haar kinderen en kleinkinderen door gegeven heeft. Op een leeftijd van ruim Twaalf en een half jaar is Gitte niet bij ons in levende lijve maar leeft nog voort in ons hart.

Er kwam weer een reu in huis, uit Duitsland: INDIANA JONES MY MELODIE OF GOLDEN SPIRIT (Jones) geboren 1 mei 2004, gefokt door Olaf & Gisela Dorgarthen uit Dortmund Duitsland. We zagen in Denemarken, een zusje, Gate bij John Nikolajsen, uit de eerste combinatie werken, en waren erg onder de indruk van haar. Jones is inderdaad precies wat we verwachten. Inmiddels heeft Jones verschillende C en B dipoma’s en in Denemarken de Brugsprôve, zo ook verschillende prijzen op workingtesten en KNJV MAP’s in de B Klasse. In 2008 hebben Leen en Jones al veel bereikt. al één keer een GRCN en een KNJV A, de laatste met de eerste prijs. Ook behaalde Jones 2 Map A. Ook in 2009 en 2010 zij zijn resultaten van hoogstaand niveau zoals verschillende plaatsingen bij workingtesten van GRCN en FRC. In 2015 kort na de 11e verjaardag hebben we besloten om Jones te laten inslapen. De combinatie auto-immuunziekte en aspergillus is hem te veel geworden.

In 2005 haalden we uit Engeland, een belofte: BACK TO BASIC, (Ginger) Helaas beantwoordde zij niet aan de verwachtingen. Zo miste zij niet alleen twee molaren, maar bleek zij uiteindelijk een afwijking bij het oog te hebben (distichiasis) waardoor we volgens de rasvereniging niet met haar konden fokken en ze heeft haar mand nu elders (Houten) staan.

Gigi, JOGI GIGI VAN DE VIJF AKKERS geboren juni 2006, door ons zelf gefokt. Ze doet het goed op de jachthondentraining, een zeer leuke en sociale hond. in juli 2008 heeft Gigi in Denemarken haar Brugsprove behaald en ook haar GRCN en KNJV C diploma. Tevens behaalde zij op de working test van st. Hubertus de 1e plaats in de C. 2e kerstdag 2008 is Gigi gedekt door Felixartur van Joanleen's Hoeve. Ze kreeg op 24 februari 2009 een reutje. een week later kreeg ze via Meldpunt Moederloze Pups de zorg voor vier Dobermann pups. Deze taak heeft ze met liefde volbracht.
In 2009 behaalde Gigi haar GRCN B diploma. In het najaar van 2010 maakte Gigi ons erg blij met een nestje van 7 pups, 3 reutjes en 4 teefjes, dit was een herhalingsnest van opnieuw FelixArtur. Hieruit hebben we een teefje van aangehouden. ARGI UTAH VAN DE VIJF AKKERS. Gigi is verhuist naar Amsterdam waar ze sinds begin 2011 de opvolger is van Nina

GLORIOUS ZIVA VAN DE HOELYER HOECKE, roepnaam Ziva, Golden Charcoal Greasin Bento x Lady Zenna van de Vijf Akkers. geboren 26 april 2009. Helaas hebben we moeten besluiten om haar vanwege verschillende reden een ander huis te bezorgen, ze woont nu bij Rob in Veldhoven

Helaas is onze onze Utah, ARGI UTAH VAN DE VIJF AKKERS, geboren 3 oktober 2010, dochter van FELIXARTUR VAN JOANLEEN'S HOEVE X JOGI GIGI VAN DE VIJF AKKERS op 2 december 2016 overleden. Na een moeizame bevalling waarbij er 7 pups op de natuurlijke wijze ter wereld kwamen, moesten de andere 5 pups door middel van een keizersnede worden geboren. Drie pups waren al overleden en twee pups levende nog. Helaas is Utah hierna overleden. Utah heeft ons heeft ons 3 nesten gegeven, de eerste 2 met Mylo (Rayleas My Guy) Uit het eerste nest hebben we Sally aangehouden.

Ze was een echte knuffelhond. Ook was zij in het bezit van een jacht C diploma en prima heup en elle boog uitslagen.

IKE, FAIR AND SQUARE OF EAGER SPIRIT, 7 mei 2012, zoon van Summercarr Beaumont Boy, x Gleen mhor's Faya, een golden uit echte werklijnen, de werkhond van Leen. Maar voorlopig heb ik met hem zijn eerste diploma behaald Cynophilia GH 1 met 21 van de 22 te behalen punten (en dat met dat spring konijn). Inmiddels heeft Leen de jachttraining met Ike gedaan en sinds jachtseizoen 2014/2015 gaat Ike (dat was eerst nog samen met Jones) volop mee op de fazanten jacht waar ze samen van genieten. Ike is de ideale praktijk werk hond, die thuis een fijne gezinshond is.

SALLY, Geboren 10 maart 2014 (MYUT DALLAS V.D. VIJF AKKERS) dochter uit het eerste nest van Mylo en Utah. Sally is een heerlijke sociale hond. Uiteraard trainen we met haar zowel Jacht training(Pita van Kan) en gehoorzaamheidstraining bij de K.C. Rotterdam. In het voorjaar 2017, om precies te zijn, 22 april, heeft Sally ons en mooi nest gegeven met Flying Kangaroo Ighor van 2 teven en 5 reuen waarvan wij de eerstgeboren reu hebben aangehouden namelijk: IGSA DARK CHOCOLAT VAN DE VIJF AKKERS 

TURNER, IGSA DARKCHOCOLAT V.D. VIJF AKKERS, (22 APRIL 2017) ons nieuwe donker gouden hondje, de nieuwe wedstrijdreu van Leen, die we naar wij hopen op vader en moeder mag lijken in werk en will to please. Leen heeft de puppy Jachtcursus bij Tea Blokland gevolgd. In 2018 trainen wij bij Rob Dings en Elvira van Burken. 16 november 2018 had Turner samen met Leen en Ike zijn eerste jachtdag. Hij deed het super.

Inmiddels is Turner uitgegroeid tot een prachtige donker goude reu, die op het gebied van honden tentoonstellingen ook zijn mannetje staat. Getuigen zijn: 1x VB 1e plaats, 1x VB 3e plaats en 1x uitmuntend 3e plaats voordat hij 1 jaar was. Op de fokdag op 11 november 2018 heeft Turner 2 x een uitmuntend behaald onder Gerda Groeneweg en Hannie Warendorf.


Wij hebben in het voor jaar weer een teefje geïmporteerd. Dit keer uit Tsjechië uit de kennel Rusty Love van Radka Stegurova. Een mooi dondergoude teef (het oranje bandje) met de mooie naam One of the Five Acres Rusty Love. Roepnaam: Tina.

Wij hebben nu 4 honden, 2 reuen en 2 teven namelijk Sally, Ike en Tina Turner.

 

 

IKE SALLY TURNER TINA