• Utah
  • Jones
  • Gitte
  • Rex
  • Caya
  • Nina

ARGI UTAH VAN DE VIJF AKKERS

3 -10- 2010 - 2-12-2016

-

De puppies zijn geboren pups van ASLAN X UTAH
Donderdag 1 december zijn de eerste 7 puppies geboren. (met de liefdevolle assistentie van o.a. Ina, Jackolien en Angelique) Vrijdagochtend nog 2 levende pups via keizersnee. Er waren er nog 3 niet levensvatbare puppies. De operatie verliep voorspoedig. Haar buik werd gesloten en ze werd wakker gespoten..... kort daarna, ademstilstand. 20 minuten reanimeren, het mocht geen baat hebben. Er was geen enkele indicatie dat er iets fout was. (geen septisch shock, niets van dat alles, de Dierenartsen is niets te verwijten ) Een geval van pech..... alleen we zijn wel onze Utah kwijt.
De puppies zijn liefdevol door Gina, de Golden retriever van Nicolette van der Veen opgevangen(haar eigen puppies zijn 7 weken en ze had nog veel melk). De puppies groeien al heel goed Ik ben Nicolette en Carolien ook erg dankbaar voor het onbaatzuchtig beschikbaar stellen van hun hond (en huis) Gina is nu de pleegmoeder van de 9 puppies die ze verzorgd alsof het haar eigen kinderen zijn.
De leegte welke Utah achterlaat is niet te beschrijven. We missen haar intens
Utah is net 6 jaar geworden.

Pleegmoeder redt negen pups: bekijk de film

http://omroepwest.bbvms.com/view/regiogrid/2752782.html

 

INDIANA JONES MY MELODIE OF GOLDEN  SPIRIT
01-05-2004 - 11-05-2015

Een echte wwereldhond

Kort na de 11e verjaardag hebben we besloten om Jones te laten inslapen. De combinatie auto-immuunziekte en aspergillus is hem te veel geworden.

Jones, gefokt door Olaf en Gisela Dorgarthen Dortmund Dld
Gefokt om werken. Veel will-to-please en een eindeloos karakter. Vader en grootvader van onze honden. En een uitstekende roedelleider
Samen met Jones heeft Leen vele prijzen behaald op Jacht wedstrijden met als hoogtepunten 1e plaats GRCN teamwedstrijd en hele mooie Club en KNJV A diploma's workingtest en MAP's waar ze menig maal achter de bordjes stonden. Maar het meeste genoten ze samen wanneer ze op praktijkjacht waren. Dat was genieten, een echte Golden Retriever die alles in de gaten hield en er op anticipeerde.
Iedereen hield van Jones en Jones genoot van iedere aandacht.
Dag lieve Jones we zullen je missen

Leen en Ellen Zwarteveld
Johan en Mirjam Zwarteveld
Ike, Utah en Sally
Kennel van de Vijf Akkers

INDIANA JONES MY MELODIE OF GOLDEN SPIRIT
01-05-2004 - 11-05-2015
A once in a lifetime dog
Shortly after his 11th birthday we decided to let Jones go. A combination of auto-immune disease and aspergillus got the better of him.
Jones was bred by Olaf and Gisela Dorgarten Germany.
He was bred to work. He had a golden character and an enormous will to please. A true pack leader, always calm and steady. He lives on trough his children and grandchildren.
Leen and Jones where a real good team. Together they won a lot of hunting test, but the thing they enjoyed the most, was going on a pheasant hunt.
Everyone loved Jones and he enjoyed all the attention. Always ready to work and always ready for a cuddle.
Farewell sweet Jones you will be missed.

 

  • Jones
  • Stamboom

 

INDIANA JONES MY MELODIE OF GOLDEN SPIRIT

INDIANA JONES MY MELODIE OF GOLDEN SPIRIT

JONES

NHSB 2533312 (IMP. DUITSLAND) DRC-G 419951


BOY QUIVER CREEK'S OWLSBURGH

NHSB 2275056 HD B1

x

GLEEN MHOR'S AWE

DRC-G 217480 (IMP. DENEMARKEN) DKK6006/98

fokker Olaf & Gisela Dorgarthen Dortmund D


Gezondheid: HD A en ED vrij

Oogonderzoek: voorlopig vrij d.d. 16 januari 2009

 

 

Boy Quiver Creek's Owlsburgh

Rosehill's Mr Speaker

 Mioak's Rain Check

Otay's Sunny Summer

Taz of Red Oak

 Mioak's Real Mccoy

Mioak's Madam Mali

Gleen Mhor's Awe

Joe's Wuk

Mike

Spica

Endrickbank Charmer

Rossmhor of Clancallum

Endrickbank Lass

 

 

 

12 december 1987- 6 augustus 2001

Rex was onze eerste hond, een echte vertegenwoordiger van het ras de Golden Retriever, een hond met gouden hart. Groeide op samen met onze zoon Johan, de ideale gezinshond.

We volgden bij John en Monica de Vries de Golden Basis Opleiding. Vervolgens V.E.G. en daarna verschillende jachthondencursussen, we leerden samen veel en hij werd een wijze opvoeder voor de honden die nog kwamen. Hij tolereerde veel, maar er was een grens aan zijn geduld. We hadden een pracht hond aan Rex. Na een korte aftakeling is Rex op 6 augustus 2001 van ons heen gegaan. Rust zacht lieve Rex.

 

 

 

 

 

DUCHESS CAYA V.D. HOELYER HOECKE

27 SEPTEMBER 1993 - 4 DECEMBER 2007

Gefokt door Jeanne Franke te Vlaardingen, uit een nest van 2-2, broers Duncan (Leen Geelhoed) en Dandy en zus Diona, die bij Jeanne bleef. Gaf ons één nestje van 3 reuen en twee teven. Met Caya startte Leen serieus de Jachttraining, behaalde vele C en B diploma’s, deed mee met workingstesten, MAP’S  en met een novice- veldwedstrijd.

Maar zij kwam het best tot haar recht als apporteur bij de verschillende jachten, zoals de eenden, fazanten en de hazenjacht. Bleef lichamelijk  lang goed, ze werd alleen dement. Kreeg ong. 8 maanden voor overlijden een soort Tia, waar ze zeer goed uitkwam na vit B en prednison. De laatste week ging het hard, de bewuste dinsdag kwam ze niet meer overeind, Caya vond het genoeg. Dierenarts kwam ’s avonds langs en Caya is nu in de hondenhemel, spelend met Rex.  Caya werd ruim 14 jaar, we hebben veel van geleerd.

 

 

 

 

ABELE ANINA VAN DE BREE VAERT

5 juni 1998 -11 mei 2009

Gefokt door Ankie Maessen in Schipluiden. Ook Nina haalde diverse C en B diploma’s. Zij werd uiteindelijk de moeder van onze kennel. Nina gaf ons vier nesten, de eerste twee met Tanahill’s Brilliant Balou. Waarvan we uit het eerste nest een teefje en een reu aanhielden: DANISH FREJA GITTE V/D VIJF AKKERS (Gitte) en DANISH SVEN V/D VIJF AKKERS(Sven) die bij Conny en Christa woont in Zoetermeer. Haar derde nest was met  Magnum Force, en haar laatste en mooiste nest was met Chairozan’s Mercury Boy. Sinds januari 2006 deed Nina “therapeutisch” werk bij een heel lief echtpaar waar ze veel  elkaar genoten.  Begin mei 2009 werd een zeer agressieve vorm van botkanker in haar voorbeen geconstateerd, die alleen via een amputatie verholpen zou kunnen worden en dat wilden de dierenarts en de fam. van Dalen, Nina niet aandoen. Na, een weekend van " het bekijken", en eenieder zag dat Nina veel pijn kreeg en de trap nauwelijks meer op kon, is op 11 mei 2009 besloten om Nina in te laten slapen.

Rust zacht lieve Nina